Groeiende economie probleem voor VvE’s

onderhoud vve rotterdam

Maanden wachten op een nieuw kozijn, geen schilder te vinden en ook voor kleine reparaties en dakonderhoud zijn nauwelijks mensen te krijgen… De bouwsector trekt aan en dat betekent vechten om capaciteit. Een offerte krijgen is zelfs al lastig, zelfs grote offertesites kunnen soms geen offertes lospeuteren van aangesloten bouwondernemers.

Wachttijden in de bouw

Wat kunt u doen als VvE? Onze belangrijkste tips:

  • Plan ver vooruit. Staat er voor volgend jaar of zelfs 2020 een project in de planning? Ga dan nu vast rondvragen naar de mogelijkheden
  • Bundel klussen. Een grote opdracht is aantrekkelijker dan een kleine. Hoewel een kleine soms makkelijker tussendoor kan.
  • Bouw aan relaties. Bent u een trouwe en prettige klant? Dan zal een bouwonderneming eerder geneigd zijn een gaatje in de agenda voor u te vinden. Dat betekent overigens niet dat u slecht werk moet accepteren – een kritische houding blijft geboden, u waakt per slot van rekening over het geld van uw mede-bewoners.
  • Vertrouw op uw VvE-beheerder. JHK Vastgoedmanagement heeft een breed netwerk in Rotterdam en omstreken. Vakmensen waarmee we vaak al meer dan tien jaar zaken doen.
  • Voorkom grote problemen. Door regelmatig uw complex te controleren en kleine onderhoudskwesties direct zelf op te pakken, voorkomt u grotere schades. Een loszittend scharnier krijgt u zelf waarschijnlijk nog wel vast, een kapotgevallen deur en ontzet kozijn zijn een ander verhaal. Komt u er zelf niet uit of gaat het om gemeenschappelijke delen? Meld uw reparatieverzoeken zo spoedig mogelijk in TwinQ.

Heeft u nog vragen over onderhoud of bent u op zoek naar een VvE beheerder met ervaring en connecties in Rotterdam? Bel ons gerust en vrijblijvend.